درمان کبد چرب با تخم کتاناخبار کوتاه سلامتی دانستنی ها سلامت کبد فواید مواد غذایی 

درمان کبد چرب با تخم کتان یا بزرک ، خواص تخم کتان برای کبد

درمان کبد چرب با تخم کتان یا بزرک ، خواص تخم کتان برای کبد
۵ (۱۰۰%) ۲ votes

از آنجایی که کبد با برداشت اسیدهاي چرب آزاد از پلاسما نقش اصلی را در متابولیسم چربی ها ایفا می کند، اگر پس ازسنتز لیپیدها و لیپوپروتئین ها، اسیدهاي چرب آزاد اکسیده نشوند و یا به عنوان منبع انرژي مورد استفاده قرار نگیرند، ذخیره شده و یا منتقل می شوند .

مجموعه اي از ناهنجاري فاکتورهاي موضعی و سیستمیک که تعادل بین جریان، اکسیداسیون و انتقال لیپیدها را کنترل می کنند، منجر به تجمع تري گلیسرید در کبد می شوند.

مقاومت به انسولین و چاقی شکمی دو عامل اصلی در ابتلا به کبد چرب غیر الکلی هستند.که هر دو چربی درون کبدی را بالا میبرند.

تحقیقات بسیاری برای درمان بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی صورت گرفته اما تاکنون سازمان غذا و داروی آمریکا هیچ یک از آنها را تایید نکرده. و هنوز اثربخشی هیچ داروی خاصی برای درمان کبد چرب غیر الکلی تایید نشده است.

اولین اقدام درمانی این بیماری کاهش وزن از طریق اصلاحات رژیم غذایی و فعالیت بدنی است.

خواص تخم کتان

تخم کتان یا بزرک به خاطر خواص ویژه ناشی از اجزای آن به عنوان یک ماده فراسودمند در نظر گرفته می شود.

تخم کتان به دلیل محتوای بالای آلفا لینولنیک اسید لیگنان آنتی اکسیدان و فیبر محلول دارای خواص درمانی آنتی اکسیدانی و کاهندگی لیپیدهای خون است .همانند سایر دانه‌های روغنی تخم کتان فاقد گلوتن است. فیبر ۲۸ درصد از وزن تخم کتان را به خود اختصاص داده است.

فیبر تخم کتان در کنترل اشتها و قند خون  و کاهش چربی خون موثر است.

تخم کتان از نظر محتوای ویتامین های گروه B شبیه غلات است. در هر ۱۰۰ گرم بذرکتان ۹ میلی گرم ویتامین E وجود دارد. که از لیپید ها و پروتئین ها در برابر اکسیداسیون محافظت می کند. تخم کتان غنی ترین منبع لیگنان است که خواص ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی دارد.

مطالعات و شواهد بالینی حاکی از آن است که مصرف تخم کتان به ویژه در مقادیر بیش از ۲۰ گرم در روز باعث کاهش کلسترول مضر خون ، فشار خون،  قند خون و کاهش فاکتورهای خطرساز بیماری کبدی مانندِ اضافه وزن و مقاومت به انسولین می‌شود.

همچنین مصرف تخم کتان باعث افزایش HDL می گردد. همچنین ثابت شده است مصرف تخم کتان اثرات مثبتی در پیشگیری و بهبود بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، چاقی و سرطان دارد.

نکته قابل توجه آن است که مصرف تخم کتان تا ۵۰ گرم در روز هیچگونه عوارض جانبی ندارد.

در مطالعاتی که اخیراً انجام گرفته است ثابت شده که روغن کتان سطح تری گلیسیرید و کلسترول کبدی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد و آسیب کبدی را تسکین می بخشد.

پست های مرتبط